Eplehuset

 

Eplehuset er Norges største Apple-forhandler med 22 butikker og 1+ mrd i omsetning. De er tilstede for forbrukere, bedrifter, utdanning og offentlige institusjoner. På tross av deres bredde i segment og tjenester så klarer de likevel å skape unike og brukervennlige kjøpsopplevelser som få andre aktører klarer innen digital handel. 

Ny Adobe Commerce Cloud løsning for Norges største Apple Premium Reseller 

 

Etter en omfattende prosess og evaluering av en rekke potensielle plattformer og byråer så fikk Convert oppdraget å gjennomføre et forprosjekt sammen med Eplehuset hvor vi definerte strategi, målsetninger og omfang for prosjektet som vi senere fikk tilliten til å realisere. 

Resultatet er en digital handelsplattform basert på best-of-breed strategi hvor hver tjeneste er valgt ut fordi det løser et spesifikt behov best mulig og ikke som et resultat av typiske behov for kompromiss i en all-in-one plattform. 

Både ehandelsplattformen Adobe Commerce og Pimcore som benyttes for PIM, DAM og CMS er enterprise-open-source teknologi, dette gir selskapet utviklingstakten, fleksibiliteten og kontrollen man ønsket.

 

Adobe Commerce 

Adobe Commerce har ikke bare blitt kåret til en leder innen digital handel for B2C, men rangeres også som Leader av Forrester innen B2B. Det at man ikke trengte å velge hvilke av de to markedene som skulle diktere valg av plattform, men få det beste av to verdener i en og samme plattform var naturligvis fordelaktig for Eplehuset. 

 

Pimcore CMS 

Det har vært viktig for Eplehuset at de skal kunne arbeide selvstendig med innholdspublisering og ha en nettbutikk hvor de kan endre store deler av nettsidens look & feel, samt struktur selv, uten å involvere utviklere. 

Vi har derfor anbefalt Pimcore CMS som gjør at de ikke begrenset av verktøyene på samme måte som nettbutikker flest er og de kan arbeide med å lage bedre kundeopplevelser i en nettbutikk som vil oppleves som mer levende. 

 

Pimcore PIM & DAM

Eplehuset har et bredt produktsortiment hvor både kunder og leverandører stiller høye krav til produktinformasjon og media som brukes. Bedriften opererer også i flere kanaler og forretningsmodellen deres krever at man tilpasser produktinformasjon til de ulike formålene. Resultatet av disse faktorene gjør at det er svært tidkrevende å arbeide med produktberikelse og media. 

Vi har dermed integrert Pimcore PIM med kundens ERP-system, slik at masterdata overføres til Pimcore som effektiviserer arbeidet med produktberikelse og media, før informasjonen publiseres til nettbutikken og andre relevante kanaler. 

 

Klikk & Hent
I likhet med alle andre selskaper som arbeider multikanal så vet Eplehuset svært godt hvor essensiell nettbutikken er i kundereisen hvor en digital interaksjon fasiliterer fysisk handel. 

Så Klikk & Hent er et strategisk tiltak vi har arbeidet mye med for å optimalisere i forhold til UX. På samme måte som det skal være enkelt for kunden, så har vi også fokusert på at det skal være enkelt å håndtere for alle butikkansatte som får nye arbeidsoppgaver og systemer. 

Vi har utviklet Omnifox som et enkelt ordrehåndteringssystem (OMS) integrert med nettbutikken og evt ERP/POS som gjør det enkelt for butikkansatte å håndtere innkommende ordre. 

 

Flow 
Nettbutikken til Eplehuset inngår i et større IT-landskap med avhengigheter og interaksjoner som er nødvendig når man er markedsleder i denne bransjen. 

Ved å bruke Convert Flow, en plattform for integrasjon og tjenester skreddersydd for e-commerce så har vi kunne integrere med alle essensielle systemer, sentraliserer administrasjon og forvaltning av de til en sentral hub og vi gjør det enklere å bytte ut eller integrere nye tjenester.  

 

Best of breed 
I en moderne digital handel så er ecommerce plattformen essensiell, men den vil aldri dekke alle behov i en digital strategi. Det er virkelig en av hovedårsakene til at enterprise open source plattformer som er API-drevet slik som Adobe Commerce er så populære. For da står du fritt frem til å gjennomføre en best-of-breed strategi hvor du kan styrke den helhetlige løsningen med en rekke spesialiserte tjenester som er best innen akkurat det de tilbyr. 

I Eplehuset sitt tilfelle så har de blant annet utvidet sin ecommerce løsning med mindre, spesialiserte tjenester som; 

 • Nosto (personalisering)

 • DotDigital (marketing automation)

 • Algolia (søkemotor)

Vi valgte Convert med Magento 2 og Pimcore for å få en moderne og fleksibel plattform for videre satsning. Løsningen gir oss fleksibilitet til å tilpasse oss kommende trender, samt at den ivaretar vårt sterke ønske om å gi våre kunder en god opplevelse når de besøker eplehuset.no. Sammen med Convert vil vi fremover se på hvordan kundeopplevelsen kan bli enda bedre og unik. 

- Frank-Steinar Reierskog, IT-sjef, Eplehuset

Kort om prosjektet

 • Convert er ansvarlig for Design & UX. 
 • Magento Commerce Cloud 
 • To nettbutikkvisninger for henholdsvis B2C og B2B, med samme administrasjonspanel.
 • Pimcore PIM (Product Information Management)
 • Pimcore CMS 
 • Pimcore DAM (Digital Asset Management)
 • SAP integrasjon (ERP integrasjon med Magento og PIM)
 • Serviceløsning for kundene (Integrasjon med Apple for verifisering av garanti av produkter) 
 • Santander (delbetaling/utsett betaling)
 • Payex 
 • Nosto 
 • Avansert produktkonfigurator (Kunden har en rekke alternativer og kombinasjoner av ulike produkter som påvirker pris. Eks: En Mac med større HDD og minne, inkludert en retina skjerm og trådløst tastatur)
 • Campaign Monitor (e-post system)
 • Kursadministrasjon 
 • SMS løsning (Link Mobility)
 • Elev-mac (nettside rettet mot kjøp/salg til elever ved ulike skoler, med egne priser)
 • Algolia søk 

 

Vil du vite mer?

Ta en prat med Markus, han er utrolig dyktig på de fleste temaer innen digital handel, og er en trivelig kar i tillegg!

Kontakt Markus

Vi bistår dere med strategisk rådgivning rundt digital handel, teknologi og digital forretningsdrift.

Vi leverer digitale handelsplattformer, PIM & DAM, integrasjoner, søk, personalisering m.m.

Vi leverer tjenester rundt UX-design, CRO, brukerundersøkelser og optimalisering.

Vi hjelper dere med forvaltning av digital handel fra applikasjons- forvaltning og support, til utleie av eCom Manager.