Meny

Lukk

Wittusen & Jensen lanserer nytt B2B konsept på Magento 2

Den lille spesialistforretningen for kontorer etablert i Kristiania for 120 år siden er i dag kjent som Wittusen & Jensen, en suksessbedrift med 200 ansatte, 600M i omsetning og kontorer i hele Norge.

Wittusen & Jensen har i dag en stor satsning innen e-commerce rettet mot enterprise-segmentet, men dagens løsning har to hovedutfordringer.

Den oppleves som mindre interessant for SMB markedet og plattformen den er laget på gjør det vanskelig å utforske potensialet ved å etablere en dedikert nettbutikk for SMB-markedet, årsaken er lisens- og utviklingskostnad, kombinert med et ønske om å kunne jobbe mer smidig.

Etter å ha blitt briefet om utfordringene og ønskene til ny løsning oppsummerte vi prosjektets viktigste kriterier til å være:

 

  1. Løsningen bygges på en plattform som er velegnet for salg til SMB og som skalerer bra, hvor det er moderate lisenskostnader.

  2. Løsningen bygges på en plattform som legger til rette for smidig drift og utvikling, uten at trivielle justeringer krever store kompliserte prosjekter.

  3. Løsningen bygges på en plattform som gir mulighet for bruk av moderne ecommerce verktøy som personalisering, anbefaling og A/B testing.

  4. En B2B nettbutikk, med B2C brukeropplevelse. Dagens B2B-løsning har allerede en del mobiltrafikk, det er forventet at andelen mobiltrafikk på en SMB løsning vil være enda høyere, det er viktig med en god responsiv løsning. 

  5. Løsningen må ha mulighet for å sette opp kampanjebutikker, pop-up stores og lignende (multiple storeviews) uten store ekstrakostnader og muligheten til å benytte samme installasjon og admin.

  1. Løsningen må kunne integreres med bedriftens eksisterende IT-miljø, som omfatter en rekke systemer som PIM, WMS og ERP. Det eksisterer ingen ferdige connectorer, så dette arbeidet krever høy grad av skreddersøm. 

WorkEasy nettbutikk

Resultatet

Etter å ha gjennomført et Forprosjekt så arbeidet vi sammen med W&J sin E-Commerce avdeling i 6 måneder, før vi var klare for å lansere bedriftens nye B2B nettbutikk rettet mot SMB markedet, Work Easy.

Prosjektet ble levert til avtalt budsjett og omfattet blant annet:

Som totalleverandør er vi også ansvarlig for Hosting og Support.

Referanse

Vi valgte Convert ut i fra at de viste til relevant B2B kundecase og dyp forståelse for de utfordringer som vi stod ovenfor. De hadde blant annet gjort større B2B integrasjoner mot ERP og bygget skreddersøm tidligere, som var essensielt for WJ Business Partner AS.

Convert har sterk kompetanse på konverteringsvennlige nettbutikker, og bygger disse på de fremste plattformene slik vi ser det, Magento 2.0+Pimcore CMS.

Convert har også mange gode kunder, som holder dem skjerpet og gjennom Convert Blocks får vi tilgang til funksjonalitet som er godt testet og utviklet sammen med andre kunder.

Vi gleder oss til fortsettelsen og reisen vi skal ha sammen. Det er alltid like hyggelig å møte folka fra Convert, litt sprø og alltid blide.

- Sondre Kåsa, eCommerce Manager, WJ Business Partner AS

 

Ta en titt på den nye nettbutikken deres her

Vil du vite mer om utvikling av nettbutikk?

Ta kontakt med Markus på 95 74 78 70 eller markus@convert.no