Meny

Lukk

Magento 2 Nettbutikk

Magento har endelig kommet i ny versjon, og det er blitt gjort omfattende endringer i plattformen. Her får du svar på noen av spørsmålene du kanskje har om Magento 2.

 

Hva er de viktigste forbedringene i Magento2?

Magento 2 er raskere, skalerer bedre, og hele utviklingsplattformen er endret slik at det er et mye mer effektivt og komfortabelt verktøy for utviklere å jobbe i som vil føre til mindre feil og mer solid kode. Det er derimot ikke veldig mye nye funksjoner i Magento2, de har først og fremst fokusert på å forbedre produktet gjennom å skrive om hele koden fra topp til bunn.

Når blir Magento2 lansert?

Magento2 er allerede lansert! (17.11.2015)

Hvor mye vil Magento2 koste?

En Magento2-lisens vil koste det samme som en Magento 1 lisens. 

Når bør jeg gå over til Magento2?

Har du en Magento-nettbutikk fra før, bør du nok avvente en stund til før du investerer i å gå over til Magento2. Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat om din Magento-nettbutikk. 

Skal du igang med et nytt nettbutikk-prosjekt nå så er det ikke noe å lure på, da starter du med Magento 2. 

Magento selv har forpliktet seg til å supportere Magento 1 versjonen i 3 år etter lanseringsdato av Magento 2, som da altså blir Q4 2018. 

Hvor mye koster det å gå oppgradere til Magento2?

Magento 1 og Magento 2 har to helt forskjellige arkitekturer, noe som er bra fordi arktitekturen til Magento 2 er vesentlig bedre, men dårlig fordi veldig mye moduler og kode fra Magento 1 må ha store omskrivinger for å fungere til Magento 2. Det er derfor utvilsomt et mer omfattende prosjekt å oppgradere til Magento 2 enn det har vært å oppgradere mellom minor versions. 

Vi vil kontakte våre kunder med anbefalning om når oppgradering bør times fra prosjekt til prosjekt. 

Oi, det hørtes dyrt ut - kan jeg bare forbli på Magento 1?

Tidligere skrev vi her at man fint kunne bli på Magento 1 i en god stund til, men nå som det begynner å nærme seg tidspunktet for når Magento 1 blir lagt død er det fornfutig å begynne å legge planer for en migrering til Magento 2. Vi i Convert gjør alle våre nye prosjekter på Magento 2 nå. 

Vil du vite mer om Magento 2 nettbutikk - ring oss davel?